Ondergelopen kruipruimte

Het is goed mogelijk dat een lekkage plaatsvindt in de kruipruimte. En dat is natuurlijk erg vervelend! In dit artikel vertellen we wat een ondergelopen kruipruimte precies inhoudt en wat je in deze situatie het beste kunt doen. Het zou kunnen dat de kruipruimte al voor een lange tijd met water ‘volstaat’. En dat is om de volgende reden niet goed:

  • De steunbalken en de betonnen vloer kunnen slecht tegen een grote hoeveelheid vocht. Teveel water of vocht komt de constructie van het huis niet ten goede en kan de woonomgeving zelfs in gevaar brengen.
  • Doordat de vloeren nat of vochtig zijn, moet de verwarming extra hard werken om het huis te verwarmen. Naast het feit dat je dit terug gaat zien op de energierekening, is dit ook slecht voor het milieu.
  • Door de vocht neemt de luchtvochtigheidsgraad toe. Dit is niet goed voor onze gezondheid.

De kruipruimte is nou niet bepaald een ruimte waar je graag komt. En daarom is een lekkage of een ondergelopen kruipruimte vaak moeilijk te ontdekken. Om problemen in de kruipruimte sneller te ontdekken, zou je vaker een kijkje in de kruipruimte moeten nemen. Woon je in Tilburg en omstreken en heb je last van een ondergelopen kruipruimte? Dan zou je voor hulp op de bovenstaande link kunnen klikken.

Wat moet je bij een ondergelopen kruipruimte doen?

De aller eerste stap is vrij simpel. Een lekkage vind vaak plaats bij de waterleidingen. Daarom raden wij je aan om de hoofdkraan af te sluiten. Hiermee voorkom je dat de lekkage groter wordt én dat de waterschade toeneemt. Het afsluiten van de hoofdkraan kun je prima zelf doen. Wil je het herstellen van een ondergelopen kruipruimte graag verzekerd hebben? Dan raden wij je aan om eerst de verzekering op te bellen. De verzekeringsmaatschappijen hebben namelijk een expert in dienst om de situatie in te schatten. En deze willen ze nog wel eens langs sturen. Als dit het geval is, keert de verzekering pas geld uit wanneer de kruipruimte daadwerkelijk ondergelopen schijnt te zijn. Om dit vast te stellen moeten de problemen nog niet hersteld zijn, anders kan de verzekeringsexpert de lekkage niet met zekerheid vaststellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *