Lekkage in de kruipruimte

Een lekkage kan op heel wat verschillende plekken plaatsvinden. Zo ook in de kruipruimte. Natuurlijk is dit heel vervelend voor je en zal dit zo snel mogelijk opgelost moeten worden. In dit artikel geven we meer informatie over een lekkage in de kruipruimte.  Deze is over het algemeen vaak lastig te ontdekken. Aangezien de kruipruimte behoorlijk groot van oppervlakte kan zijn, zal er onderhoud gepleegd moeten worden om deze lekkages te ontdekken. Dat betekent dat eens in de zoveel tijd jijzelf of een loodgieter het hele waternetwerk controleert. Mogelijkerwijs kun je deze problemen dan zelfs nog voor zijn. De meeste mensen plegen niet tot nauwelijks onderhoud aan hun waternetwerk, waardoor dit soort problemen vaak onverwachts komen. Soms speelt het probleem al zo lang dat er vochtproblemen ontstaan, zoals schimmels aan de wanden enzovoort.

Wanneer je een lekkage in de kruipruimte ontdekt hebt, is het belangrijk dat je hoofdkraan afsluit. Wanneer je dit niet doet, heeft het water vrij spel en zal de lekkage niet stoppen.

Hoe word een lekkage in de kruipruimte opgelost?

In de meeste gevallen heb je voor dit soort klussen een loodgieter nodig. Zij kennen het probleem en weten hoe het opgelost moet worden. Een loodgieter maak de kruipruimte open, zoekt het lek op en besluit of de waterleidingen vervangen of gerepareerd moeten worden. Een loodgieters bedrijf in Alkmaar helpt je daar graag bij. Afhankelijk van ouderdom en onderhoud van het netwerk wordt in de meeste gevallen besloten of een reparatie of vervanging beter is. Wanneer er veel barsten in de waterleiding te constateren zijn, doe je er in de meeste gevallen goed aan de waterleidingen te vervangen. De kans op nieuwe lekkages is dan namelijk behoorlijk groot.

Het is natuurlijk goed mogelijk dat er meerdere lekkages in de kruipruimte plaatsvinden. Sluit de deur van de kruipruimte dan ook nooit alvorens het waternetwerk goed gecontroleerd is. Het beste is om de deur van de kruipruimte een aantal dagen (alleen bij droog weer) open te houden. Op deze manier kan je de situatie goed in de gaten houden.

Wordt een lekkage in de kruipruimte vergoed?

Het kan zijn dat een lekkage in de kruipruimte verzekeringswerk is. Echter hangt dit van jouw verzekeraar en haar voorwaarden af. Het kan zijn dat een expert van de verzekering langs wil komen om de situatie in te schatten. Daarom raden we je aan om nog even niks te doen. Het enige wat je moet doen is de hoofdkraan uitschakelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *