Kruipruimte isoleren met isochips

Kruipruimte-isolatie is een vorm van zogenaamde bodemisolatie. Het zorgt ervoor dat er van onderuit minder warmte onttrokken wordt aan het huis, waardoor er sprake is van minder energieverlies. Zo is het dus een goede manier om te besparen op uw energierekening. Wilt u daarom ook graag uw kruipruimte isoleren, dan kunt u hiervoor gebruik maken van diverse materialen. Zo kunt u ervoor kiezen om uw woning beter af te sluiten voor invloeden van beneden door isolatiechips in te zetten.

Wat zijn isolatiechips precies?

Isolatiechips, ook wel isochips genoemd, zijn een soort kleine schuimpjes. Je kunt daarbij denken aan de schuimpjes die ook wel eens worden gebruikt als verpakkingsmateriaal wanneer je online wat hebt besteld. Het materiaal zelf is polystyreen, het materiaal waar piepschuim ook van is gemaakt. Isochips bestaan naast polystyreen voor het overgrote deel, namelijk voor meer dan 99%, uit lucht. Dit zorgt voor uitstekende isolatie. De isochips zorgen ervoor dat er geen koude lucht en vocht kan opstijgen vanuit de grond, waardoor u in uw huis geen last meer heeft van invloeden afkomstig van de grondtemperatuur of van grondwater.

Hoe werkt het aanbrengen van isolatiechips?

De kruipruimte isoleren met isolatiechips gebeurt kort gezegd door een dikke laag van dit materiaal over de grond te spuiten. Hiervoor wordt een grote, brede spuitslang gebruikt. Het brengt wel wat lawaai met zich mee, maar het voordeel is dat deze manier van isoleren gemakkelijk en niet arbeidsintensief is, en dat het geen grote hoeveelheden tijd vergt om de klus te klaren. Het isoleren van uw kruipruimte is met behulp van het inspuiten van isolatiechips dus zo gepiept.

Voor- en nadelen van kruipruimte-isolatie door middel van isochips

Naast het lawaai dat het aanbrengen van de isolatie met zich meebrengt, zijn de kosten een nadeel dat u zou kunnen ervaren. Toch zijn er veel voordelen die flink tegen deze kosten opwegen. Ten eerste bespaart u natuurlijk energie. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Hierdoor heeft u uw investering er meestal binnen een paar jaar weer uit. Daarnaast draagt bodemisolatie bij aan een betere gezondheid, iets dat ons uiteraard het meest dierbaar is. Door de vochtigheid die meestal in de kruipruimte hangt, ontstaan namelijk schimmels. Die schimmels zijn erg schadelijk voor de gezondheid. Het verwijderen van de schimmels om vervolgens kruipruimte-isolatie aan te brengen, zorgt er gelukkig voor dat u hier in de toekomst geen last meer van zult hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *